dissabte, 6 d’octubre del 2007

Ise

Avui hem anat a Ise, el temple Shinto més important de japó. Està dividit en dues parts, l'interior i l'exterior.

Hem anat fins a Nagoya en Shinkansen (un tren ràpid) i després fins a Ise en un tren normal. S'ha fet bastant llarg, unes dues hores aproximadament, sense contar el viatge en bus de més de mitja hora fins a l'estació de Kyoto.

En arribar a Ise-shi (l'estació) hem anat al recinte exterior. Era un recinte amb moltes tooris (portes sagrades) i molts arbres i petits temples, molt poc decorats. Hi havia un gran estany amb moltes carpes i un mirador molt maco, on hem trobat un poc de pau interior, però no molta.

A continuació hem agafat autobús fins al recinte interior, on hi havia uns arbres inmensos i un bosc preciós, que es troba davora un riu. Hem passat pel riu també, ja que s'hi pot baixar a peu mentre es va cap al temple. Finalment hem arribat al temple, que se destrueix i es reconstrueix cada vint anys just a davora.

En tornar hem anat a dinar als carrerons de Ise, on hem menjat quatre coses a les parades i un gelat. Hem presenciat una especie de processó japonesa de gent gran amb unes estores molt curioses que se desfan en trossos i se poden combinar com es vol, realment molt maco.

Després hem tornat en tren, també ha estat llarg el camí de tornada. En arribar a Kyoto ens hem separat, i alguns hem quedat a menjar a l'estació un ramen bastant normalet, per no dir dolent.

Ara som a l'hotel i demà toca dia lliure, tot i que segurament visitarem temples de l'Est i si pot ser el castell de Nijo.

Bona nit!